کشف یک سیاره فراخورشیدی با مداری ۸ ساعته

This artist's impression shows one of the three newly discovered planets in the star cluster Messier 67. In this cluster the stars are all about the same age and composition as the Sun. This makes it a perfect laboratory to study how many planets form in such a crowded environment. Very few planets in clusters are known and this one has the additional distinction of orbiting a solar twin — a star that is almost identical to the Sun in all respects.

سیاره ای فوق سبک شبیه عطارد که تنها در ۸ ساعت به دور خورشید می گردد توسط اخترشناسان کشف شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد، در زمین، یک سال، دوره چرخش زمین به دور خورشید، تقریباً معادل ۳۶۵ روز است. اخیراً ستاره شناسان سیارات فوق سبک کشف کرده اند که یک سال معادل تنها ۸ ساعت است. این سیاره فراخورشیدی که GJ 367b نام دارد تنها در ۸ ساعت به دور خورشید می گردد که سرعت بسیار بالایی است. اگر بخواهیم گذر زمان در این سیاره را مقایسه کنیم، تصور کنید که در این سیاره خوابیده اید. وقتی بیدار شوید یک سال گذشته است!

سیاره GJ 367b احتمالاً یک سیاره است و بسیار شبیه به سیاره عطارد در منظومه ما است. این سیاره در رده سیارات کوچکتر از زمین قرار می گیرد و گامی رو به جلو در تحقیقات برای یافتن زمین دیگری محسوب می شود. مرکز هوافضای آلمان (DLR) این سیاره را به رنگ روشن، نیمی از جرم زمین، و یکی از سبک ترین سیارات فراخورشیدی کشف شده توصیف کرده است. این سیاره فقط کمی بزرگتر از مریخ است و ۳۱ سال نوری از ما فاصله دارد.

سیاره فراخورشیدی GJ 367b چگونه کشف شد؟

این سیاره فراخورشیدی جالب با داده های ماهواره جستجوی سیاره فراخورشیدی ناسا یا TESS کشف شد. این ماهواره با مشاهده سیاراتی که از مقابل ستارگان منظومه خود می گذرند، سیارات فراخورشیدی را ثبت می کند. از آنجایی که رصد مستقیم سیارات دوردست دشوار و پرهزینه است، ستاره شناسان می توانند با مشاهده سیاراتی که از مقابل ستاره در منظومه می گذرند و کم نور شدن ستاره، این سیارات را شناسایی کنند.

سیاره GJ 367b به دور یک کوتوله قرمز می چرخد. ستارگان این دسته کوچکتر و سردتر از خورشید ما هستند. اگرچه ممکن است سفر به این سیاره سرگرم کننده به نظر برسد، اما تجربه خطرناکی است. دوره مداری ۸ ساعته به این معنی است که این سیاره بسیار نزدیک به ستاره منظومه است و هر لحظه توسط امواج این ستاره بمباران می شود. علاوه بر این، دمای سطح این سیاره به قدری بالاست که فلزات و سنگ های روی آن به راحتی ذوب می شوند.
این کشف نشان داد که ویژگی‌های سیارات فراخورشیدی، حتی کوچک‌ترین آن‌ها، را می‌توان با دقت زیادی به دست آورد و اطلاعات خوبی در مورد چگونگی تکامل سیارات زمینی به دست آورد.

tnbarg.com/انتشار شواهد کشف نخستین سیاره فراخورشیدی توسط اخترشناسان آمریکایی

ممکن است شما دوست داشته باشید