هایپرلوپ T–Flight سریعترین قطار با سرعت ۶۲۰ کیلومتر بر ساعت
T–Flight؛ قطار هایپرلوپ «شناور» چین به سرعت ۶۲۰ کیلومتر بر ساعت دست یافت
پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد، بیش از یک قرن است که انسان ها برای کاهش قابل توجه زمان سفرهای داخلی به هواپیماها متکی بوده اند. اما تصور کنید سوار قطاری شوید که شما را حتی سریع تر از هر هواپیمای تجاری به مقصد می رساند. این واقعیتی بالقوه است که در چند دهه آینده در انتظار چین خواهد بود. در شرایطی که این کشور به نقطه عطفی در تلاش برای معرفی سفر با سریعترین قطار ها و بخصوص قطار فوق سریع السیر T – Flight رسیده است.
قطار موسوم به T–Flight این کشور در یک مسیر آزمایشی کوتاه به رکورد سرعت ۶۲۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است. این قطار از قطار MLX۰۱ Maglev ژاپن، سریع ترین قطار در حال بهره برداری جهان (۵۷۸ کیلومتر بر ساعت) نیز سریع تر است.
سرعت
با این حال، مهندسان چینی امیدوارند که این هواپیما پس از تجاری کردن این قطار به سرعت ۱,۹۸۹ کیلومتر بر ساعت برسد. که سریع تر از سرعت صوت و بیش از دو برابر سرعت هواپیمای بوئینگ ۷۳۷.
با چنین سرعتی، قطار T–Flight می تواند به جای بیش از چهار ساعت مانند قطارهای سریع السیر فعلی، تنها در ۳۰ دقیقه از ووهان به پکن برود.
فناوری ها
T-Flight از فناوری شناوری مغناطیسی (مگلو) استفاده می کند. در آن از آهنربا برای بلند کردن غلاف ها از روی ریل استفاده می شود. این فناوری به آن ها اجازه می دهد به صورت بی نقصی روی ریل بلغزند. این فناوری نیاز به چرخ ها و در نتیجه بروز اصطکاک را از بین می برد و سرویس سریع تر و آرام تری را فراهم می کند.
T-Flight یک قطار هایپرلوپ خواهد بود. به این معنی که افراد را با سرعت بالا در لوله هایی بین مکان های دور منتقل می کند. این مفهوم اولین بار در سال ۱۹۱۰ توسط مهندسی آمریکایی به نام رابرت گودارد مطرح شد. در سال ۲۰۱۳ و پس از انتشار مقاله ای راهنمای از کارآفرین میلیاردر و بنیانگذار اسپیس ایکس، ایلان ماسک، دوباره مورد توجه قرار گرفت.
T-Flight توسط شرکت علم و صنعت هوافضای چین (CASIC) ساخته شده است.
در آزمایش هایی که در داتونگ در استان شمالی شانکسی انجام شد، T–Flight به سرعت ۳۸۷ مایل بر ساعت (۶۲۳ کیلومتر بر ساعت) در یک لوله کم خلاء که تنها ۱.۲ مایل (۲ کیلومتر) طول داشت، رسید. به گزارش لایو ساینس، در دور دوم آزمایش، هدف CASIC این است که مسیر را بیش از ۳۰ برابر گسترش دهد تا بتواند به سرعت های بیشتری برسد.
هدف پروژه
هدف نهایی این پروژه ساخت یک سیستم لوله ای بین ووهان و پکن – فاصله بیش از ۶۵۰ مایل (۱,۰۵۵ کیلومتر)- است. آن می تواند زمان سفر بین این دو شهر را از چهار ساعت به نیم ساعت کاهش دهد. با این حال، این امر ممکن است به دلیل هزینه ها و مشکلات عملی – شبیه به خط آهن HS۲ بریتانیا – چندین دهه با به حقیقت پیوستن فاصله داشته باشد.
اگر T–Flight پس از تجاری شدن به سرعت ۱,۹۸۹ کیلومتر بر ساعت برسد. آن به مراتب از قطارهایی که در حال حاضر در سراسر جهان در حال فعالیت هستند، سریع تر خواهد بود.
مقایسه سرعت T–Flight
قطار گلوله ای ژاپن با سرعت ۴۴۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می کند. در حالی که یورواستار به سرعت حدود ۲۹۸ کیلومتر بر ساعت می رسد و بیشتر قطارهای بریتانیا با سرعت حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می کنند.
این قطار چینی حتی از آخرین هواپیمای آزمایشی پرسرعت ناسا به نام X – ۵۹ که به گفته این آژانس قادر است با سرعت ۱,۵۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند نیز سریع تر خواهد بود.
با این حال، T–Flight به هیچ وجه با کنکورد، آخرین هواپیمای مافوق صوتی که می توانست با سرعت ۲,۱۶۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کند، قابل مقایسه نیست. اما از قبل، چین قطارهای گلوله ای پرسرعت «فاکسینگ» را دارد هر چند از تکنولوژی مگلو استفاده نکرده و با سرعت حداکثری ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می کنند.
چین اولین سیستم ماگلو تجاری جهان را دارد.
این مسیر حدود ۳۰ کیلومتری که در سال ۲۰۰۲ در شانگهای افتتاح شد. آن فرودگاه پودونگ شانگهای و مرکز شهر را به هم متصل می کند و ساخت آن بیش از ۱ میلیارد دلار هزینه داشته است. در این خط، قطارها تا سرعت ۴۳۱ کیلومتر در ساعت حرکت می کنند و سریع ترین سیستم قطار تجاری جهان تا به امروز است.
سریع ترین قطار جهان توسط ژاپن ساخته شد. اما هنوز استفاده تجاری از آن صورت نگرفته است. این قطار مگلو که توسط گروه راه آهن ژاپن اداره می شود، پس از رسیدن به سرعت ۶۰۳ کیلومتر بر ساعت در یک مسیر آزمایشی در سال ۲۰۱۶، رکورد جهانی خود را ثبت کرد.
براساس گزارش شبکه تلویزیونی مرکزی چین، این کشور دارای بزرگ ترین شبکه راه آهن سریع السیر جهان است که طول آن تا سال ۲۰۱۹ به ۳۵،۰۰۰ کیلومتر می رسد.