محققان دارویی ساختهاند که درمان سلولهای سرطانی را با آسیب زدن به DNA سلول و تحریک به واکنش ایمنی محقق میسازد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد به نقل از ام آی تی نیوز، یکی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سلولهای سرطانی اخیرا مورد استفاده قرار گرفته است، ایمونوتراپی است. این دارو نقاط بازرسی (checkpoint) سلولهای T که فرسوده شدهاند، را مسدود میکند.
اگر چه اين دارو در برخي موارد يك درمان قوي برای سلولهای سرطانی محسوب میشود. اما در برخي موارد ديگر با شكست مواجه میشود. كه نشان دهنده نياز به يك روش اضافي براي تقويت سيستم ايمني است.
رويكرد جديد آنها شامل خارج كردن سلول سرطانی از تومور و درمان سلولهای سرطانی و قرار دادن مجدد سلول در بدن است. در اين روش با آسيب رساندن به DNA سلول، چرخه سلولي آن فعال شده و اين چرخه سيگنالهايي براي تحريك سلولهاي T ارسال میكند. آن باعث از بين رفتن سلول آسيب ديده و سلولهای توموری اطراف آن میشود.
اين روش باعث درمان ۴۰% از موشهاي دارای سرطان ملانوما و پستان شد. چند ماه بعد از تزريق سطح سلولهای T بالا رفت.
اگر اين روش بدون خارج كردن سلول سرطانی داروهای آسيب رسان DNA مستقيم تزريق شود. باعث از بين رفتن سلولهای T و و ساير سلولهای ايمنی میشود.
مطالعات زيادی لازم است براي اينكه بدانند، كدام دارو در كدام دوز برای انواع مختلف تومورها مفيدتر است. و همچنين بررسی اينكه چگونه سلولهای توموری آسيب ديده پاسخ سلولهای T را تحريك میكنند.
تنظیم کننده : مائده عدلی
منبع: MITnews
غیر فعال کردن ژن مسئول گسترش انواع سرطان