افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه با آلودگی هوا

محققان در پژوهشی از افزایش خطر ابتلا به آدنوکارسینوم (نوعی سرطان ریه) با افزایش آلودگی هوا خبر می دهند .

پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد، به گزارش “زومیت” پژوهشی از افزایش خطر ابتلا به نوعی از سرطان ریه با بیشتر شدن آلودگی هوا خبر می‌دهد . تیمی بین‌المللی از محققان رابطه‌ای بین افزایش آلودگی هوا و افزایش ابتلا به آدنوکارسینوم ریه (نوعی سرطان ریه) پیدا کردند. بر اساس مطالعات این تیم با کاهش مصرف تنباکو در سراسر جهان، افراد کمتری به کارسینوم سلول سنگفرشی ریه مبتلا شدند.از آنجایی که جهان روز به روز پر جمعیت می شود، منابع بالقوه آلودگی به سرعت در حال افزایش است. بیشتر ما، به خصوص در شهرهای پرجمعیت و اطراف مناطق صنعتی، هوای آلوده تنفس می کنیم. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا سالانه حدود ۷ میلیون نفر را می کشد. ذرات ریز در فضای باز با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر عامل قرار گرفتن در معرض پنجمین عامل خطر اصلی مرگ در جهان است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی  سطوح بالای آلودگی موجب سکته مغزی (۳۴%)، بیماری ایسکمیک قلبی (۲۶%) و بیماری انسدادی مزمن ریه (۲۲%)می شود . ذات الریه و سرطان ریه به ترتیب ۱۲ و ۶ درصد از مرگ و میرها را تشکیل می دهند. بنابراین واضح است که آلودگی هوا می تواند به هر عضوی از بدن انسان از طریق علائم تنفسی یا قلبی آسیب برساند. همچنین پتانسیل تشدید بیماری های موجود در بیماران را دارد.

عوامل مرتبط با افزایش سرطان ریه

آدنوکارسینوم ریه نوعی سرطان ریه متداول است که عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی فردی در ایجاد آن نقش موثری ایفا می‌کنند. در حالی که ابتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی ریه بیشتر به پیش‌زمینه‌ فرد در مصرف دخانیات بستگی دارد.
 دوده کربن آلاینده‌ای است که در گروه ذرات زیر PM2.5 دسته‌بندی می‌شود .این آلاینده در بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ میلادی حدودا ۳.۶ میکروگرم بر مترمکعب در سراسر جهان افزایش داشته است. این مطالعه نشان میدهد که با  افزایش ۰.۱ میکروگرم بر مترمکعب دوده در اتمسفر زمین، ابتلا به آدنوکارسینوم ریه در جهان نیز تا ۱۲ درصد افزایش داشته است.
با کاهش ۰.۲۶ درصدی مصرف دخانیات دلیل اصلی ابتلا به سرطان در دنیا منجر به کاهش ۶ درصدی ابتلا به سنگفرشی شدن ریه شد.

جنسیت و آلودگی ،سرطان ریه

رابطه بین سرطان ریه و دوده کربن با جنسیت افراد و قاره‌ای که در آن زندگی می‌کنند هم تغییر می‌کند. به طوری که با افزایش ۰.۱ میکروگرم بر مترمکعب کربن در سال  ابتلا به آدنوکارسینوم در زنان ۱۴ درصد ودر مردان ۹ درصد افزایش یافت . به علاوه، همین مقدار افزایش دوده سالانه در آمریکای شمالی ۱۰ درصد ابتلا به سرطان ریه را افزایش داد، در حالی که در اروپا این مقدار را تا هفت درصد بیشتر کرد. این داده‌ها به طور کلی نشان می‌دهند که کاهش ابتلا به سنگفرشی شدن ریه در مردان بیشتر بوده و  همزمان با کاهش مصرف دخانیات در سراسر دنیا اتفاق افتاده داده است.
با اینکه مصرف تنباکو در جهان کاهش یافته است اما ، تعداد زنانی که در آمریکای شمالی، آسیا و اقیانوسیه سیگار یا سایر دخانیات را مصرف می‌کنند تا یک درصد افزایش یافت. با افزایش یک درصدی مصرف دخانیات ابتلای آن‌ها به سنگفرشی شدن ریه ۱۲ درصد افزایش پیدا کرد .

ابتلا به آدنوکارسینوم در آسیا

با افزایش آلاینده‌هایی مثل دوده و سولفات در آسیا، ابتلا به سرطان ریه در اینجا بسیار بیشتر از قاره‌های دیگر، یعنی سالانه ۲۴ درصد افزایش پیدا کرده است. کشورهای ژاپن با افزایش سالانه ۳۸ درصد و کره جنوبی با سالانه ۳۷ درصد در صدر این جدول مرگبار قرار دارند.
استفاده از سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی یا حمل و نقل سال‌هاست که به عنوان منبع تولید ذرات آلاینده در شهرها شناخته می‌شود و حتی با تولید کربن دی‌اکسید آثار تغییرات اقلیمی را تشدید می‌کند. آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی دو خطر زیست‌محیطی بزرگ برای سلامت انسان‌ها هستند. نتایج این تحقیق می‌تواند به سیاستگذاری‌ها برای کنترل آلودگی هوا در تمام قاره‌ها میتواند به کنترل این بحران کمک کند

پیشگیری از متاستاز تومور با به خواب بردن سلول‌های سرطانی!

ممکن است شما دوست داشته باشید