بررسی امکان تولید قرص فایزر آمریکایی در ایران!

شروط ایران برای تولید قرص فایزر

قرص خوراکی فایزر

جدیدترین قرص‌ خوراکی تولید شده کرونا با اثربخشی ۸۹ درصدی، قرص پاکسلوید تولیدی شرکت فایزر است. خط تولید آن قرار است از سوی نهاد عام‌المنفعه MPP سازمان ملل متحد به ۹۵ کشور جهان از جمله ایران صادر شود.

پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد به نقل از فانا، جدیدترین قرص‌ خوراکی کرونا، با اثربخشی ۸۹ درصدی در مبتلا نشدن به نوع حاد و مرگ بر اثر این بیماری، قرص پاکسلوید تولیدی شرکت فایزر آمریکایی است. خط تولید آن با هدف دسترسی گسترده در دنیا قرار به بسیاری از کشورها صادر شود. نهاد عام‌المنفعه MPP سازمان ملل متحد قرار است این خط تولید را به ۹۵ کشور جهان از جمله ایران صادر نماید. اما ایران برای راه‌اندازی خط تولید آن چندین شرط گذاشته است.

قرص فایزر

متخصصان معتقدند این داروی ضدویروسی و خوراکی همراه دیگر داروی تولید شده کرونا، یعنی “مولنوپیراویر” می‌تواند پایانی بر پاندمی کرونا باشد. با وجود مصرف “مولنوپیراویر” در برخی کشورها و تولید آن در ایران، این دارو هنوز در پروتکل درمانی کشور قرار نگرفته است.

نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران هفته گذشته در این‌باره گفته بود که:

«اگر مولنوپیراویر از سوی کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تأیید شود، وارد پروتکل درمانی کشوری شده و در دسترس عموم قرار می‌گیرد.»

شرایط تولید دارو در ایران

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با خبرگزاری همشهری می‌گوید:

راه‌اندازی خط تولید و دسترسی به این دارو، نیاز به چهار شرط دارد:

  1. تأیید کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو؛
  2. بر هم نخوردن نظام دارویی کشور؛
  3. جمع‌بندی حقوق مالکیت فکری، و
  4. ثبت در فهرست دارویی کشور.

این مسئول تأکید می‌کند که با همه این شرط‌ها، تولید این دارو در ایران مانعی ندارد: «درباره تولید دارو در جهان یک حق مالکیت فکری وجود دارد. آن باعث می‌شود حتی دیگر کشورها با وجود شرایط علمی و فنی نتوانند آن را تولید کنند. اما با توجه به این که ایران عضو WTO (سازمان تجارت جهانی) نیست. ما امکان تولید این دارو را مانند دیگر داروها در کشور خواهیم داشت.

حالا درباره راه‌اندازی خط تولید داروی جدید شرکت فایزر هم اینطور گفته می‌شود که با توجه به مشکلات صنعت دارویی ایران، دسترسی به این دارو در آینده نزدیک امکان‌پذیر نخواهد بود.

از سوی دیگر، درخواست نکردن مجوز مصرف اضطراری برای این دارو از سوی ایران، پوشش خوب واکسیناسیون در کشور و کاهش بیماری، همچنین تأکید بر ساخت نوع بومی این قرص می‌تواند منجر به تکرار سرنوشت واکسن‌ فایزر برای پاکسلوید شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید