راکتورهای مینیاتوری هسته‌ای؛ آینده‌ای پاک و بدون آلاینده

نیروگاه‌های مبتنی بر انرژی هسته‌ای

نیروگاه‌های مبتنی بر انرژی هسته‌ای

راکتورهای مینیاتوری هسته‌ای راه حل کمپانی رولز رویس جهت تولید انرژی و گامی در راستای کاهش انتشار آلاینده‌های گوناگون و کربن در انگلستان

پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد، روزنامه انگلیسی دیلی‌استار در گزارشی به موضوع هسته‌ای شدن کمپانی رولز رویس پرداخته است. این کمپانی قصد دارد با تولید راکتورهای مینیاتوری هسته‌ای، گامی در راستای کاهش انتشار آلاینده‌های گوناگون و کربن بردارد.

رولز رویس یکی از قدیمی‌ترین کمپانی‌های خودروساز انگلیسی درجهان است. این شرکت البته سازنده موتور هواپیما نیز است. کمپانی رولز چند روز پیش به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد با ساخت رآکتورهای هسته‌ای کم‌هزینه به کاهش انتشار کربن در انگلستان کمک کند. رولز گفت که برای تامین سرمایه لازم در این طرح از پشتوانه نقدینگی بخش خصوصی و دولتی استفاده خواهد کرد.

شرکای اصلی پروژه

این کمپانی از طریق تزریق یک سرمایه نقدی ۴۰۵ میلیون پوندی، بخشی جدید را راه اندازی نموده است. در این بخش قرار است رآکتورهای مدولار کوچک تولید شود.

این سرمایه که معادل ۵۴۷ میلیون دلار (۴۷۳ میلیون یورو) است، با حمایت دولت انگلیس به این پروژه اختصاص یافته است. در حقیقت دولت انگلیس تأمین مالی بخش عظیمی از سرمایه مورد نیاز پروژه را بر عهده دارد. این طرح بخشی از  طرح‌های دولتی بریتانیا برای حرکت به سمت انرژی پاک است.

نیروگاه‌های مبتنی بر انرژی هسته‌ای
نیروگاه‌های مبتنی بر انرژی هسته‌ای

دولت انگلستان در سال‌های اخیر، حتی با وجود کمبود شدید و محسوس انرژی، باز هم به پروژه‌های هسته‌ای در مقیاس بزرگ تمایلی نشان نداده است. میزان مشارکت دولت بریتانیا در پروژه رولز رویس ۲۸۳ میلیون دلار اعلام شده است. از نظر کارشناسان حوزه انرژی این مشارکت به نوعی سرمایه‌گذاری در زمینه تولید برق هسته‌ای محسوب می‌شود.

رولز رویس مالک حدود ۸۰ درصد از این پروژه است. میزان سرمایه‌گذاری رولز رویس به همراه دو شریک اصلی خود، یعنی شرکت‌های «منابع ملی بی.ان.اف بریتانیا» و «نسل اکسلون» (که تامین‌کننده پیشرو نیروگاه‌های مبتنی بر انرژی هسته‌ای با هدف صفر کردن میزان انتشار کربن در آمریکا است) ۲۶۳ میلیون دلار عنوان شده است.

فرصت تولید

در زمینه رآکتورهای مینیاتوری و کم‌هزینه هسته‌ای کمپانی رولز رویس، کواسی کوارتنگ وزیر بازرگانی و انرژی انگلیس عقیده دارد که:

«این فرصتی است عالی برای تولید انرژی کم کربن و تضمین استقلال انرژی بریتانیا- که یک بار در یک عمر رخ می‌دهد و قرار نیست بریتانیا دوباره به این زودی‌ها شاهد چنین فرصتی باشد».

به گفته این مقام دولتی:

«فناوری تولید رآکتورهای هسته‌ای کم‌هزینه نه تنها به ما امکان کاهش هزینه‌ها را می‌دهد، بلکه باعث تولید به مراتب سریع‌تر نیز شده و این اطمینان را به دست می‌دهد که برق پاک را به خانه‌های مردم آورده و استفاده از سوخت‌های فسیلی را حتی بیشتر از این هم کاهش دهیم».

تاثیر حمایت دولت انگلستان از راکتورهای مینیاتوری هسته‌ای

انتشار اخباری مبنی بر حمایت و بودجه دولتی در این پروژه موجب افزایش ۴ درصدی سهام رولز رویس گردیده است. گفته می‌شود که کسب و کار رآکتورهای کوچک می‌تواند تا ۴۰۰۰۰ شغل اضافه در انگلستان ایجاد کند. شرکت رولز با تاکید بر «پتانسیل صادرات جهانی برای فناوری رآکتورهای کوچک هسته‌ای»، نتایج مثبت این پروژه را بی‌شمار و بی‌سابقه خوانده است.

تام گرترکس، مدیر اجرایی انجمن صنعت هسته‌ای انگیلس می‌گوید:

«حمایت دولتی از این طرح نشان‌دهنده این واقعیت است که دولت در هدف دستیابی به انتشار کربن صفر، علاوه بر نیروگاه‌های بزرگ، راکتورهای کوچک مدولار را نیز از نظر دور نکرده است. این موضوع هم‌چنین به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی اطمینان می‌دهد که دولت به فناوری هسته‌ای به عنوان یک فناوری سبز اعتقاد دارد».

در حال حاضر، حدود ۲۱ درصد از تولید برق بریتانیا از انرژی هسته‌ای تامین می‌شود. طبق برآوردهای رولز رویس، بریتانیا برای جایگزینی نیروگاه‌های هسته‌ای مشغول به کار خود به حدود ۱۶ رآکتور مدولار در زمینه تولید برق نیازمند است.

ممکن است شما دوست داشته باشید