آزمایش ماهواره‌بر سیمرغ

آزمایش ماهواره بر سیمرغ

وزارت دفاع ایران اعلام کرد که ماهواره‌بر سیمرغ را به فضا پرتاب کرده است و این ماهواره بر قرار بوده که سه محموله تحقیقاتی را در مدار زمین قرار دهد که این کار موفقیت آمیز توصیف شده است.

پایگاه اطلاع رسانی ایران رصد، احمد حسینی، سخنگوی بخش فضایی وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه ۹ دی ماه از “پرتاب سه محموله تحقیقاتی توسط ماهواره‌بر سیمرغ” خبر داد.
او گفت که این ماهواره‌بر با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب شده، اما جزئیات بیشتری اعلام نشده است.
اما برنامه فضایی ایران همواره در برخی کشورهای غربی مورد جدل بوده است. آنها می گویند این برنامه پوششی برای توسعه برنامه موشکی توسط ایران است. و ناقض روح قطعنامه های سازمان ملل متحد است.
آقای دکتر سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به فضاسازی های اخیر برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در خصوص پرتاب آزمایشی ماهواره بر سیمرغ اظهار داشت:
پیشرفت های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا فضا، حق مسلم ملت ایران بوده و اینگونه اظهارات مداخله جویانه در عزم ملت ایران برای پیشرفت در این حوزه، خللی ایجاد نخواهد کرد.

سعید خطیب زاده همچنین افزود:

هیچ قطعنامه ای جمهوری اسلامی ایران را از برنامه ‌تحقیقات فضایی و آزمایش‌های مرتبط از جمله در حوزه ماهواره برها منع نمی‌کند. لذا استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ مغالطه ای بی مورد و از اساس خلاف واقع است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی‌ایران تاکید کرد:
همانگونه که پیشتر تصریح شده جمهوری اسلامی ایران طبق موازین بین‌المللی حق استفاده از فناوری‌های صلح آمیز در مسیر توسعه علمی – تحقیقاتی خود را دارد. و در این مسیر منتظر نظر برخی کشورهایی که در صدد تحمیل رای خود هستند، نخواهد بود.
خطیب زاده همچنین اظهار داشت:
دولت و ملت ایران قدردان نوآوری های علمی و فنآوریهای صلح آمیز بومی فرزندان دانشمند و نخبه خود در عرصه هوا فضا که در دوران تحریمهای غیرقانونی و ناعادلانه حاصل شده هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست هفتگی خود همچنین درخصوص نقش غیرسازنده برخی کشورهای اروپایی در مذاکرات وین بیان کرد:
در گفت‌وگوهای وین نگاهمان همواره رو به جلو بوده است. توصیه ما این است که طرف‌ها با عزم رسیدن به توافق خوب به وین بیایند. آنچه برای جمهوری اسلامی ایران تحمل ناپذیر است. این است که برخی طرف‌ها با اشتباه محاسباتی تصور کنند وقت و انرژی جمع را با کمپین‌های ضد اطلاعاتی و اخبار تحریف شده تلف کنند. و یا به دنبال خواسته‌هایی فراتر از برجام باشند. و یا تصور کنند منافعی کمتر از آنچه در برجام است برای ایران قائل شوند.
اگر همگی در وین با این دستورکار بیایند که گفت‌وگوها در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد نتایج خوبی را خواهیم دید. فکر می کنم سه کشور اروپایی می‌دانند که انتظار این است به بی عملی پایان دهند. و برنامه جدی خود را برای چگونگی بازگشت به تعهداتشان در ذیل برجام ارائه کنند.

واکنش فرانسه به پرتاب فضایی ایران: تاسف‌آور است

وزارت خارجه فرانسه در اقدام مزحک، پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران را محکوم کرد.
به گزارش رویترز، وزارت خارجه فرانسه روز جمعه پرتاب موشک ماهواره‌ای ایران را محکوم کرد و اعلام داشت: این اقدامات به دلیل آنکه همزمان با حصول پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای در وین انجام گرفته‌اند، بیشتر تاسف‌اور هستند.
وزارت خارجه فرانسه همچنین از ایران خواست که از “پرتاب موشک‌های بالستیکی که توانایی حمل تسلیحات هسته‌ای دارند” خودداری کند.
پیش از این نیز یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ، اظهار داشته بود که این اقدام “یک نگرانی قابل‌ توجه در راستای گسترش سلاح‌های هسته‌ای” است و آن را “ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت” دانست.

وزارت خارجه آمریکا: پرتاب‌های فضایی ایران در تناقض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از “فرانس پرس”، یک مقام عالیرتبه در وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود گفت که پرتاب فضایی ایران، آمریکا را نگران کرده است ولی در عین حال آمریکا خواهان کاربرد دیپلماسی برای بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۹۴ موسوم به “برجام” است.
او اظهار داشت: “ایالات متحده همچنان نگران توسعه ابزارهای پرتابی ایران است. ابزارهای پرتاب فضایی از فناوری‌هایی استفاده می کنند که مشابه فناوری‌هایی است که در موشک‌های بالستیک، از جمله سیستم‌های دوربرد، مورد استفاده قرار می گیرند و یا قابل تبدیل به آن ها هستند.
پرتاب‌های فضایی ایران در تناقض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. به هرحال ما به‌دنبال بازگشت مشترک به پایبندی کامل به این توافق هستیم. ولی برنامه هسته‌ای ایران مغایر با برجام است”.
گفتنی است، احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران اظهار داشت:
“پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهواره های کوچک با ماهواره برهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مد نظر قرار گرفت و در همین راستا طراحی و توسعه پایگاه فضایی حضرت امام خمینی و ماهواره‌بر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت.
در این پرتاب داده‌های تله متری از فرایند پرتاب به طور کامل احصا شد. با تطبیق داده‌ها و تطبیق عملکرد‌ها، برنامه ریزی لازم جهت پرتاب عملیاتی انجام خواهد شد”.
ممکن است شما دوست داشته باشید